05 iunie 2024

AEROPORTUL INTERNAȚIONAL ”GEORGE ENESCU” BACĂU A ÎNREGISTRAT O DUBLARE SPECTACULOASĂ A TRAFICULUI DE PASAGERI ÎN PRIMELE 5 LUNI ALE ANULUI 2024

În perioada ianuarie-mai 2024, prin implementarea proiectului ”BACAU RE-CONNECT”, AEROPORTUL INTERNAȚIONAL ”GEORGE ENESCU” BACĂU a înregistrat cea mai mare creștere a fluxului de pasageri în raport cu aceeași perioadă a anului 2023!

În primele 5 luni ale anului 2024 traficul de pasageri a fost de 177.000 pasageri, cu o creștere de 95% în raport cu aceeași perioadă a anului 2023.

Factorii care au stimulat creșterea spectaculoasă sunt:

(1) intrarea pe piața serviciilor de transport aerian din Bacău a companiei aeriene – Dan Air.  
(2) sporirea frecvențelor și a capacităților operate de companiile aeriene AEROITALIA și WIZZ AIR spre destinațiile existente.

După primele 5 luni ale anului 2024, WIZZ AIR are o cotă de piață de 52%, DAN AIR – peste 31%, AEROITALIA – 16%.

DAN AIR zboară din Bacău spre 10 destinații, poziționându-se pe primul loc ca și ofertă de rețea de zboruri. WIZZ AIR și AEROITALIA operează din Bacău spre 2 destinații fiecare, din care Londra și Roma – zilnic.

Cele mai solicitate 5 destinații au fost Londra, Roma, Milano, Dublin și Bruxelles. Aceste 5 destinații au generat 85% din tot traficul de pasageri înregistrat pe BCM in perioada de referință.

Obiectivul prioritar al AEROPORTULUI INTERNAȚIONAL ”GEORGE ENESCU” BACĂU a fost atins! A fost restabilită conectivitatea din Bacău spre destinațiile cele mai solicitate de pasageri. Numărul de destinații a crescut de la 2 la 11, cu o tendință de creștere continuă.

Pentru prima data din istoria Aeroportului BCM vor fi operate curse zilnice spre cele mai importante 3 destinații: Londra, Roma și Milano Bergamo. Zborurile zilnice reprezintă un catalizator important pentru mobilitatea mediului de afaceri si contribuie direct la sporirea atractivității investiționale a Bacăului!

Beneficiarul nr.1 al implementării strategiei ”BACAU RE-CONNECT” este PASAGERUL!

Creșterea numărului de companii aeriene, care operează de pe Aeroportul BACĂU, a determinat o intensificare a competiției dintre acestea și o diminuare a prețurilor la biletele de avion.

Strategia ”BACAU RE-CONNECT” a fost elaborată în martie 2023 prin efortul comun al Președintelui Consiliului Județean Bacău – dl. Valentin Ivancea și Președintele Executiv al Aeroportului Bacău – dl. Radu Bezniuc. Proiectul beneficiază de sprijinul Consiliului Județean Bacău și contribuie esențial la restabilirea conectivității Bacăului cu cele mai importante destinații pentru cetățenii întregii regiuni.