15 ianuarie 2024

Continuăm activitatea de operaționalizare a Sistemului de Aterizare Instrumentală (ILS), categoria a-II-a OACI,

care va permite efectuarea zborurilor în condiții meteo nefavorabile sau de vizibilitate redusă, prin efectuarea zborului de calibrare, din punct de vedere tehnic, cu aeronava specializată, aparținând Autorității Aeronautice Civile Române.

Astăzi, domnul președinte al Consiliul Județean Bacău, Valentin Ivancea a efectuat o vizită de lucru la Aeroportul Internațional “George Enescu” Bacău pentru a asista la una din fazele activității de operaționalizare a Sistemului de Aterizare Instrumentală (ILS) CAT II.

Această activitate vizează ajustarea conformă a sistemului, respectiv obținerea parametrilor optimi de funcționare a echipamentului.

Investiția din cadrul proiectului „Creșterea Gradului de Siguranță și Securitate la Aeroportul Internațional “George Enescu” Bacău”, este realizată prin programul Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), program finanțat din fonduri europene.

După finalizarea procedurii de calibrare a echipamentului și aprobarea procedurilor de zbor instrumentale, pe Aeroportul Bacău se va asigura continuitatea operării, cu desfășurarea zborurilor în condiții meteo nefavorabile cu vizibilitate redusă, până la 300 m, pe direcția de decolare-aterizare 16, inclusiv în condiții de ceață.