𝗗𝗲𝘀𝘁𝗶𝗻𝗮ț𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘃𝗼𝗿 𝗳𝗶 𝗼𝗽𝗲𝗿𝗮𝘁𝗲 î𝗻 𝘀𝗲𝘇𝗼𝗻𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗶𝗮𝗿𝗻ă 𝗜𝗔𝗧𝗔 𝟮𝟬𝟮𝟯/𝟮𝟬𝟮𝟰 𝗱𝗲 𝗽𝗲 𝗔𝗲𝗿𝗼𝗽𝗼𝗿𝘁𝘂𝗹 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮ț𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 “𝗚𝗲𝗼𝗿𝗴𝗲 𝗘𝗻𝗲𝘀𝗰𝘂” 𝗕𝗮𝗰ă𝘂

Conform practicii generale specifice industriei aviatice, în 𝘂𝗹𝘁𝗶𝗺𝗮 𝘇𝗶 𝗱𝗲 𝗱𝘂𝗺𝗶𝗻𝗶𝗰ă 𝗮 𝗹𝘂𝗻𝗶𝗶 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 se realizează tranziția de la sezonul de zboruri de vară la cel de iarnă.

Astfel, începând cu data de 𝟮𝟵 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯 și până în data de 𝟯𝟭 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰, zborurile de pe Aeroportul Internațional “George Enescu” Bacău vor fi operate de către companiile aeriene conform programului de zboruri aferent sezonului de iarnă.

Vor fi operate în continuare zboruri directe din Bacău către Londra (Luton), Roma (Fiumicino) și Milano (Malpensa), după următorul orar:

𝗟𝗢𝗡𝗗𝗥𝗔 (𝗟𝘂𝘁𝗼𝗻) va fi operată de 𝗪𝗶𝘇𝘇 𝗔𝗶𝗿 în fiecare zi a săptămânii

Luni, Miercuri, Joi și Vineri: 𝗟𝗼𝗻𝗱𝗿𝗮-𝗕𝗮𝗰𝗮𝘂 𝟮𝟬:𝟰𝟬 / 𝗕𝗮𝗰𝗮𝘂-𝗟𝗼𝗻𝗱𝗿𝗮 𝟮𝟭:𝟭𝟱

Marți și Sâmbătă: 𝗟𝗼𝗻𝗱𝗿𝗮-𝗕𝗮𝗰𝗮𝘂 𝟭𝟬:𝟱𝟱 / 𝗕𝗮𝗰𝗮𝘂-𝗟𝗼𝗻𝗱𝗿𝗮 𝟭𝟭:𝟯𝟬

Duminică: 𝗟𝗼𝗻𝗱𝗿𝗮-𝗕𝗮𝗰𝗮𝘂 𝟭𝟮:𝟮𝟬 / 𝗕𝗮𝗰𝗮𝘂-𝗟𝗼𝗻𝗱𝗿𝗮 𝟭𝟮:𝟱𝟱

𝗥𝗢𝗠𝗔 (𝗙𝗶𝘂𝗺𝗶𝗰𝗶𝗻𝗼) va fi operată de 𝗔𝗲𝗿𝗼𝗶𝘁𝗮𝗹𝗶𝗮 cu o frecvență de 3 ori pe săptămană:

Marți, Joi și Sâmbătă: 𝗥𝗼𝗺𝗮-𝗕𝗮𝗰𝗮𝘂 𝟮𝟭:𝟭𝟱 / 𝗕𝗮𝗰𝗮𝘂-𝗥𝗼𝗺𝗮 𝟮𝟮:𝟬𝟬

𝗠𝗜𝗟𝗔𝗡𝗢 (𝗠𝗮𝗹𝗽𝗲𝗻𝘀𝗮) va fi operată de 𝗪𝗶𝘇𝘇 𝗔𝗶𝗿 cu o frecvență de 3 ori pe săptămână în zilele de Marți, Miercuri și Sâmbătă

Marți: 𝗠𝗶𝗹𝗮𝗻𝗼-𝗕𝗮𝗰ă𝘂 𝟭𝟱:𝟮𝟬/ 𝗕𝗮𝗰ă𝘂-𝗠𝗶𝗹𝗮𝗻𝗼 𝟭𝟱:𝟱𝟱

Miercuri: 𝗠𝗶𝗹𝗮𝗻𝗼-𝗕𝗮𝗰ă𝘂 𝟭𝟲:𝟯𝟬/ 𝗕𝗮𝗰ă𝘂-𝗠𝗶𝗹𝗮𝗻𝗼 𝟭𝟳:𝟬𝟱

Sâmbătă: 𝗠𝗶𝗹𝗮𝗻𝗼-𝗕𝗮𝗰ă𝘂 𝟭𝟲:𝟬𝟱/ 𝗕𝗮𝗰ă𝘂-𝗠𝗶𝗹𝗮𝗻𝗼 𝟭𝟲:𝟰𝟬

Zborurile disponibile în graficul de iarnă 2023-2024 pot fi rezervate pe website-urile companiilor aeriene:

Aeroitalia: https://www.aeroitalia.com/

Wizz Air: https://wizzair.com/ro-ro/

De astăzi, pasagerii care doresc să utilizeze gratuit serviciul de transfer de la Gara Bacău/Autogara Massaro Bacău spre Aeroportul Bacău, au posibilitatea de a rezerva on-line locul în microbuz.

📌Formularul de rezervare a locului este disponibil accesând următorul link:

Aeroportul Internaţional “George Enescu” Bacău oferă o varietate de posibilităţi de publicitate: publicitate în format fizic (format print) sau în format digital (monitoare led) în diferite locații din Terminalul de pasageri cât și publicitate on-line.

1.Publicitate în zone din incinta aeroportului: zona publică, plecări sau sosiri inclusiv în zona de check-in și la porţile de îmbarcare.

2.Publicitate online.Varianta de publicitate on-line: Website-ul nostru oferă o platformă ideală de publicitate pentru campaniile dumneavoastră de promovare, fiind împarţit în secţiuni clare care permit publicităţii dumneavoastră sa fie poziţionată strategic.

Împreună putem concepe o campanie de promovare personalizată, în funcţie de nevoile de promovare pe care le aveți.

Pentru mai multe detalii accesați: https://www.bacauairport.ro/comunicate/

𝐀𝐞𝐫𝐨𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 “𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐞 𝐄𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮” 𝐁𝐚𝐜𝐚̆𝐮 pune accent pe 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥 și solicitările pasagerilor cu privire la 𝐞𝐱𝐭𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐳𝐨𝐧𝐞𝐢 𝐒𝐨𝐬𝐢𝐫𝐢.

Reușim astfel 𝐬𝐚̆ 𝐨𝐩𝐭𝐢𝐦𝐢𝐳𝐚̆𝐦 𝐭𝐢𝐦𝐩𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐬̦𝐭𝐞𝐩𝐭𝐚𝐫𝐞 din 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐒𝐨𝐬𝐢𝐫𝐢-𝐂𝐨𝐧𝐭𝐫𝐨𝐥 𝐩𝐚𝐬̦𝐚𝐩𝐨𝐚𝐫𝐭𝐞 și să fim pregatiți pentru un 𝐬𝐞𝐳𝐨𝐧 𝐜𝐮 𝐧𝐨𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐢.

Vă așteptăm să 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐞𝐭̦𝐢 în continuare 𝐀𝐞𝐫𝐨𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥 𝐁𝐚𝐜𝐚̆𝐮 pentru a vă bucura de 𝐟𝐚𝐜𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐞 pe care acesta le pregatește pentru pasagerii săi.

           Din 10 AUGUST va fi implementat un nou SERVICIU GRATUIT DE TRANSFER PASAGERI SPRE AEROPORT.

Transportarea va fi asigurată  de la GARA BACĂU/Autogara Massaro spre AEROPORT cu un microbuz (shuttle-bus) de 20 de locuri.

Operarea se va face în regim “express/shuttle-bus” fără stații de oprire intermediare.

Pentru a beneficia de transferul gratuit, este necesară prezentarea biletului de avion cu plecare de la Aeroportul Bacău în ziua efectuării călătoriei, fiind acceptate oricare din formele de confirmare a rezervării împreună cu un act valid de identitate cu fotografie al pasagerului.

Serviciul pus la dispoziție este parte din PROIECTUL BACAU RE-CONNECT, implementat cu sprijinul CONSILIULUI JUDEȚEAN BACĂU și urmărește  asigurarea conectivității rutiere și feroviare cu AEROPORTUL.

Acest proiect vizează creșterea gradului de satisfacție a pasagerilor și îmbunătățirea experienței de călătorie.      

Microbuzul  care operează transferul de la Gară/Autogara Massaro către aeroport  va avea următorul grafic de circulație, corelat cu orarul de zbor al aeroportului: 

Luni19.20
Marți:07:00/10:00/13:00
Miercuri:19:00
Joi:15:20/19:00
Vineri:19:00
Sâmbăta:10:00/15:00
Duminica:10:00

*În funcție de orarul de zbor, pot apărea modificări; actualizarea programului va fi publicată pe https://www.bacauairport.ro/

 Important

*În perioada 10.08.2023-10.09.2023 se va desfășura etapa  pilot a proiectului  care  presupune preluarea în primă fază a pasagerilor de la Gară/Autogara Massaro

Pasagerii pot transmite  sugestii cu privire la eventualele îmbunătățiri accesând  secțiunea Contact https://www.bacauairport.ro/

𝗠𝗮̆𝗿𝗶𝗿𝗲𝗮 𝗳𝗿𝗲𝗰𝘃𝗲𝗻𝘁̦𝗲𝗶 𝗱𝗲 𝗼𝗽𝗲𝗿𝗮𝗿𝗲 𝗶̂𝗻 𝗹𝘂𝗻𝗮 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝘀𝗽𝗿𝗲/𝗱𝗶𝗻 𝗠𝗶𝗹𝗮𝗻𝗼 (𝗠𝗮𝗹𝗽𝗲𝗻𝘀𝗮) 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝟮 𝗹𝗮 𝟯 𝗳𝗿𝗲𝗰𝘃𝗲𝗻𝘁̦𝗲 𝗽𝗲 𝘀𝗮̆𝗽𝘁𝗮̆𝗺𝗮̂𝗻𝗮̆

Începând cu luna septembrie, Wizz Air crește frecvența de operare a destinației Milano (Malpensa), introducând un zbor suplimentar.

Zborurile către/din Milano (Malpensa) vor fi operate în luna septembrie în fiecare zi de luni, joi și vineri.

✈️𝗔𝗲𝗿𝗼𝗶𝘁𝗮𝗹𝗶𝗮 𝗮 𝗺𝗼𝗱𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝘁 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗼𝗽𝗲𝗿𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗹𝘂𝗻𝗮 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯

Aeroitalia va opera în luna octombrie zboruri către/din Roma cu o frecvență de trei ori pe săptămână în fiecare zi de miercuri, vineri și duminică după următorul grafic:

XZ 3214 Roma 09:20- Bacau 12:35

XZ 3215 Bacau 13:20- Roma 14:35

Biletele pentru destinațiile menționate mai sus, sunt deja disponibile în sistemele de rezervări ale celor două companii aeriene.Începând cu 10 August 2023, Aeroportul Internațional “George Enescu” Bacău vine în întâmpinarea pasagerilor care aleg ca punct de plecare Aeroportul Bacău prin oferirea unui nou serviciu gratuit: transfer pasageri de la Gara Bacău către Aeroport.

Astfel, preluarea pasagerilor care vor să ajungă la Aeroportul Internațional “George Enescu” Bacău se face după următorul orar:

Luni: 19:20

Marți: 07:00/10:00/13:00

Miercuri: 19:00

Joi: 15:20/19:00

Vineri: 19:00

Sâmbăta 10:00/15:00

Duminica: 10:00

*orarul este corelat cu graficul de zbor al Aeroportului

✈️𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐩𝐚𝐬𝐚𝐠𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐆𝐚𝐫𝐚 𝐁𝐚𝐜ă𝐮/𝐀𝐮𝐭𝐨𝐠𝐚𝐫𝐚 𝐌𝐚𝐬𝐬𝐚𝐫𝐨 𝐁𝐚𝐜ă𝐮 𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐀𝐞𝐫𝐨𝐩𝐨𝐫𝐭 – 𝐮𝐧 𝐚𝐥𝐭 𝐨𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯 𝐚𝐭𝐢𝐧𝐬 î𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐁𝐚𝐜ă𝐮 𝐑𝐞-𝐂𝐨𝐧𝐧𝐞𝐜𝐭

 

     Aeroportul Internațional “George Enescu” Bacău a înregistrat în luna iunie 2023  o creștere de 32% față de luna precedentă, înregistrând un număr de 22.090 pasageri față de luna mai când numărul total de pasageri a fost de 16.679.

În clasamentul destinațiilor  aferent lunii iunie, primul loc este ocupat de Londra, urmată de Roma și Milano.

Printre factorii care au contribuit la creșterea fluxului de pasageri care au ales ca punct de plecare/sosire Aeroportul Internațional “George Enescu” Bacău se regasesc:

-reluarea din 01 iunie 2023 a uneia dintre destinațiile cele mai solicitate de către pasageri – Roma ( Fiumicino )

-lansarea din 08 iunie 2023 a zborurilor de tip charter către Antalya (Turcia) operate de două ori pe săptămână în fiecare zi de joi și sâmbătă;

-creșterea capacităților  de operare către Londra și Milano prin alocarea de către Wizz Air a aeronavelor de tip Airbus A321Neo

Investing now we buid for THE FUTURE !
(link in description-click here)

Olbia, situată pe fascinanta insulă Sardinia, este un oraș fermecător și vibrant, cu un amestec impresionant de istorie, cultură și natură. Fie că vizitezi Olbia pentru o vacanță relaxantă la plajă, pentru afaceri sau pentru a te scufunda în istoria bogată a regiunii, acest oraș va lua loc de frunte în lista preferințelor tale.

Iar ca să ne asigurăm că ai parte de o călătorie incredibilă, am pregătit pentru tine Tips & Tricks ca să profiți la maxim de timpul tău în Olbia. Așadar, să trecem la subiect.

Planifică din timp și cercetează:

Înainte de a începe călătoria către Olbia, este esențial să planifici din timp. Familiarizează-te cu atracțiile de top ale orașului, obiceiurile locale și opțiunile de transport. Acest lucru te va ajuta să creezi un itinerar bine organizat și să profiți din plin de timpul petrecut în oraș. Iar ca să prinzi bilete de avion la preț bun, rezervă zborul cât mai în avans.

Când să vizitezi Olbia:

Olbia se bucură de un climat mediteranean, cu ierni blânde și veri fierbinți. Cel mai bun moment pentru a vizita este în timpul lunilor de primăvară și începutul verii (aprilie până în iunie) sau toamna (septembrie și octombrie). Atunci vremea este plăcută, iar mulțimile de turiști sunt mai rare, permițându-ți să explorezi orașul în voie.

Exploreză Centrul Istoric al Olbiei:

Fă o plimbare prin centrul istoric al Olbiei, cunoscut sub numele de „La Città Vecchia”. Acest cartier fermecător este plin de străzi înguste pietruite, biserici antice și piețe pitorești. Nu uita să vizitezi și Basilica di San Simplicio – biserica romanică care datează din secolul al XI-lea și Muzeul Arheologic din Olbia pentru un insight în trecutul antic al orașului.

Mergi la plajă:

Unul dintre principalele atracții ale Olbiei este coasta sa uimitoare și apele curate și cristaline. Vizitează plajele din apropiere, cum ar fi Pittulongu, Porto Istana și Cala Brandinchi, relaxează-te pe țărmurile cu nisip alb și înoată în apele turcoaz. Nu uita de protecție solară, prosoape de plajă și o carte bună pentru a te relaxa complet.

Descoperă Coasta de Smarald:

La doar o scurtă călătorie cu mașina de Olbia, vei găsi celebra Costa Smeralda, cunoscută și sub numele de Coasta de Smarald. Această destinație plină de farmec este renumită pentru stațiunile sale de lux, dar și plajele uluitoare. Petrece o zi explorând și fermecătorul sat Porto Cervo, cunoscut pentru portul fermecător și magazinele de designer.

Gustă delicatese locale:

Bucătăria din Sardinia este un răsfăț pentru iubitorii de mâncare. Nu rata ocazia de a savura delicatese locale precum culurgiones (un tip de paste umplute cu brânză și cartofi), pane carasau (pâine subțire crocantă) și seadas (un desert tradițional făcut cu brânză și miere). Acompaniază masa cu un pahar de Cannonau, un vin roșu local, pentru o experiență culinară cu adevărat autentică.

Respectă obiceiurile locale:

Când vizitezi Olbia, este important să respecți obiceiurile și tradițiile locale. Sardinienii sunt cunoscuți pentru ospitalitatea lor caldă și este obișnuit să întâmpine oamenii cu un „buongiorno” sau „buonasera” prietenos. Îmbracă-te cu modestie atunci când vizitezi locuri religioase și evită zgomotul excesiv în timpul orelor de siesta de după-amiază.

Olbia este o destinație captivantă și perfectă pentru a fi „investigată” în una din călătoriile tale. Ține cont de aceste Tips & Tricks și vei fi bine pregătit pentru o vizită ca la carte. Olbia te așteaptă!